Jan 29, 2011

Puncak Gunung Jerai

Pada 13hb Januari hingga 15hb Januari yang lalu sy telah menghadiri suatu bengkel di The Regency Gunung Jerai Resort. Tahu tak di mana lokasi Gunung Jerai ni? Ia adalah puncak gunung tertinggi di Negeri Kedah. Untuk maklumat lanjut sila ke sini


Jarak perjalanan kira2 35km dari Alor Setar, dari kaki gunung untuk ke puncak sejauh 13km melalui jalan yg berliku, agak ngeri.






Chalet yang comel dan selesa.


Pada hari pertama di puncak Jerai kira2 jam 5 petang kabus tebal mula melitupi kawasan sekitar. Suasana nyaman dan segar!




Suasana pagi yang tenang dan nyaman pada jam 7.30 pagi, menghala ke Restoran Puncak Kedah untuk sarapan, makan tengahari dan juga makan malam.













Bunga-bunga yang pelbagai menghiasi landskap yang cantik



Rasa nak pergi lagi dengan keluarga pulak.

6 comments:

Tie said...

Tie suka betul pada bunga matahari dan daisy tu. Dulu pernah tanam, besar muka, haha...

Teringin lak nak ke sana, tapi jauh sangat. Tempat segar dan nyaman memang sesuai untuk merehatkan minda.

kenari said...

Tie... kali terakhir sy ke sana dgn family pd awal 90an, skrg dah jauh berubah, cantik dan tenang dan nyaman. Jalan nak ke puncaknya lebih kurang spt Tapah ke Cameron... pejam mata!

Ku Tak Sempurna said...

kena bawa baju tebal2 ni. nmpk macam sejuk je... harus tak mandi 3 hari nanti


hihihi


macam best je honeymoon kat sini :D

kenari said...

cik KTS dah plan utk honeymoon ke...mmg sesuai sgt2 :p. Tempatnya damai dan tenang, sesuai utk romantika d'amor. Tido malam tak perlu pasang kipas angin, sejuk semulajadi gggrrrrrr....

p/s tiada alasan utk tidak mandi ye, air panas ada disediakan :D

dotblogspotdotkom said...

uihk.... nampaknye lagi sejuk dari CH.... blh la try sekali p sana.....

kenari said...

pakcik, mmg betul suasana lebih sejuk dan nyaman jika dibanding dgn CH. kalau pakcik nk 2nd honeymoon kat sini bgtau sy ye :)

Post a Comment