Dec 29, 2009

Touch Down Alor Setar 27th Dec.2009

Sambungan dari siri-1....

Pada sebelah malamnya adik sy buat majlis harijadi anak ke 3 dia Shariman genap usia 6 tahun pada 25 Disember.


ini dia kek harijadi Iman...Ultraman tuuuuu


Iman yg berdiri berbaju putih tu, dok tunggu abahnya nyalakan lilin,
pastu ramai2 nyanyi dan tiup lilin....budak-budak....


para abah-abah, ibu-ibu, maktok nak makan kek jugak


tu dia Nur Sharah Qistina, new addition to our family


abis la Ultraman tu kena potong, kepala ke mana,
tangan kaki pun entah kat pinggan sapa


danny dgn shazrie mcm tak suka je mkn kek tu,
bak mai sini makcaq tolong abiskan sengihnampakgigi


anak dara berdua ni dok asing sebelah kat meja makan di dapur,
pinggan yg dania pegang tu makcaq punya kan ihikhik


Hari ke 3, 27 Dis.2009 dah nak balik ke Alor Setar dah.


Sharah cucu yg baik, tak nangis pun waktu maktok ada,
usia Sharah genap 30 hari celebrate


maktok dgn cucu2, wani n dania dah ada geng sepupu gegirl


maktok nak bawa Sharah balik ke Aloq Setaq ka.....
Angah kat sebelah tu dah muncung garupale


kami bertolak balik pada jam 9.30 pagi dan
smpai ke Alor Setar jam 4.30 petang,
jauh perjalanan 860 km...

16 comments:

iza~de~bintang said...

aih kalau lah mai sini lama sikit, boleh lah kita jumpa.. erm sayang kan, dah tak jauh tuu, tapi ada komitmen lain pulak.

takpa lah tunggu Iza balik Kedah, kita jumpak. Lagi pon nak klaim laksa sedap dari Kak Kenari (^__^)

saniza said...

terima kasih

kenari said...

iza..hatiku kuciwa tidak dapat bersua sama kamu :p

laksa? iza try la dulu baru komen sedap ka dak ka kan

kenari said...

saniza, sama-sama kasih ;)

Uncle Lee said...

Hi Kenari, I enjoyed looking at the nice pics here.
Here's wishing you the very best of seasons greetings, stay young, stay beautiful and have a great new year, Lee.

saniza said...

tidak semua keinginan insan tercapai ....

syukur jua pada TUHAN .

Kamsiah said...

salam...
kanak2 ni cukup xcited kalau kita buat majlis harijadi utk depa...gembira..lbh2 lagi kalau depa dibenarkan jemput kekawan

Tie said...

Ooo...ada kek hari jadi ! Bestnya..!!

Ada baby lagi, comel laaa.... suka sangat bau baby baru ni, wangi betul !

kenari said...

Uncle Lee, i will be wearing the shimmering long dress u sent me few weeks ago :p
wishing u and family a great new year too

kenari said...

saniza, setiap keinginan kita tidak semestinya yg terbaik utk kita, hanya Dia lebih mengetahui

kenari said...

Kamsiah, tahun lepas buat majlis utk Iman jemput kwn2 dia. tahun ni buat sesama sedara sepupu je sbb mama Iman masih dlm pantang

kenari said...

Tie, sy tak berani pegang or angkat si Sharah tu, sekadar cuit2 pipi tembam dia je :p

google said...

860 km.... uihk ngalah sheikh muzaffar lagi kaooo.... dia pun naik 400 km je.... kamu nih jauh dari dia lagi..huhuhuhu

kenari said...

mr google, sheikh pi ke sana naik roket, sy pi ke rawang naik keta yg usianya dah 13 tahun. mana nak lawan aihhhhhh :(

julietchun said...

terlerai rindu maktok nak tgk cucu.

kenari said...

juliet...tunggu ler cik juliet ada cucu nnti, baru tau cmner rasanya hihihihi

Post a Comment