Oct 16, 2009

3 hari 2 malam

Selesai sudah urusan rasmi selama 3 hari 2 malam di Pulau Pangkor. Kalau sesaja nak ke sana mgkin entah bila sy akan sampai ke PP. Oleh kerana jadual yg padat hingga ke malam sy tidak berkesempatan utk melawat dan meronda ke tmpt2 yg dikatakan "must see" di PP.

Apa pun setelah selesai mesyuarat, deraf telah dibentangkan dan dipersetujui oleh ahli2 mesyuarat pd tengahari khamis, rombongan kami berkesempatan juga utk ke pekan PP utk shopping sebelum check-out pada jam 2 petang. Perjalanan dgn teksi cuma 10 minit (10 km) dan menarik...bengkang bengkok berbukit.



feri ini ke jeti pekan Pangkor


ini feri yg sy naik utk ke Teluk Dalam Resort


dlm perjalanan boleh nmpk dgn jelas kapal TLDM yg masih terbakar


dari jeti juga masih jelas kelihatan asap tebal kapal yg terbakar


ketibaan kami sedia dinanti oleh staf resort, kita melenggang aje...beg dan brg2 smua diorg uruskan


lobi...kami disambut dgn segelas minuman sejuk (sori tk dak gambaq...malu nk ambik)






sy jakun...ingatkan replika sbg hiasan landskap

rupanya tmpat membilas selepas mandi kolam atau mandi laut


deretan chalet yg comel


yg mana satu chalet utk sy?


ahaaaa ini dia...nombor 139


knp katil yg satu tu kecik je...tiada jawapan


cahaya matahari menembusi ke ruang tamu


comel..cozy...


laluan ini terus ke pantai


pantai resort...kelihatan kapal yg masih terbakar tu


pemandangan dari tmpat makan...jam 8 pagi


suasana pagi yg nyaman


tenang


pemandangan chalet dr tanjung pd jam 6.28 petang


ada apa dicelah-celah batu ni semua?


di celah-celah batu ada bnyk....gamat?


6.39 petang


6.54 petang


6.57 petang


7.01 petang


7.08 petang


Sesiapa yg berminat utk beristirehat dgn keluarga tanpa gangguan atau utk program2 rasmi sila klik http://www.tdr.com.my/. Di sini pantainya hanya utk tetamu resort shj, tidak ada org awam lain dibenarkan...ada privacy dan pantai pun bersih. Dan yg paling penting menu juga best dan sedap. Layanan dari staf resort juga bagus.




.

11 comments:

iza~de~bintang said...

Waaa cantik gambar senja tu, amboi siap ngan waktu kejadian noh Kak Kenari hehe.

Iza pun ingat kerang besaQ tu hiasan ja, tempat bersiram rupanya. Cute ja :)

kenari said...

iza...gambaq sunset tu sj la nk layoq kat iza...mmg best la tmpt ni, iza kena pi tau

Zyma Saad said...

Best utk honey moon. Best-best.
Dlm kepala otak nihhhh.....nak plan honey moon sekali lagi.

kenari said...

zyma...honeymoon? amat sesuai sekali dan berkali2...sila sila jgn tunggu lama2

Kak Long said...

wah..dapat tengok kejadian kebakaran tu lagi...

Kak Long pun masa mula pergi, beriya menyerbu kerang tu, tengok2 ada orang tengah bersiram...huhu

nasib baik kenari tak candid gambar org tgh bersiram itu!

kenari said...

kak long...mmg unik kan kerang tu. masa kami kat sana tk ramai guests di resort tu..resort tu kami yg conquer utk 3 hari ;)

Abg Din said...

Kerja sambil bercuti ke? Seronoknya....

Abgdin kalau bawa lori, itulah peluang berjalan2...

p/s: tak jumpa muruku la...hehehe

kenari said...

abgdin..pegi atas urusan rasmi, tak sempat pun nak ronda2 kat tmpt menarik di pulau tu

Lady B said...

dah lame tak gi pangkor..=)

kenari said...

Lady B..itulah pertama kali sy ke pangkor. insya allah nk bwa family ke sana lagi cuti sekolah nnti

水煎包amber said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

Post a Comment