Nov 5, 2008

Transformasi

Begitu cepat masa berlalu. Dah hampir seminggu tak update apa-apa kat sini. Takde apa yang interesting or happening. Si Danny (anak sedara) dah beberapa kali menyebut "Makcaq..dah lama la kita tak pi kfcc. Jom la kita pi makcaq, Danny nak makan chicken dgn nasi kfcc". Si Danny ni selalu confuse bila menyebut KFC dgn KLCC tapi kami kat rumah dah sedia maklum apa yang dia maksudkan tu.

So pada hari Sabtu lepas makcaq (me), maktok (my mom), mummy (my sis) and Danny buat pertama kalinya telah menjejakkan kaki ke Tesco Alor Star setelah sekian lama ia dibuka. Bukannya nak shopping apa pun tapi sesaja jenjalan ronda2 dalam Tesco. Baru separuh Tesco dijelajahi maktok dah surrender tak larat nak menapak lagi, so sy pun escort maktok ke satu sudut yg ada kerusi like a waiting area. Ada seorang makcik duduk kat situ, bagus jugak at least mak ada teman sementara menunggu me and my sis menamatkan pengembaraan dalam Tesco.

Jam dah pun pukul 12.30...perut pun dah mula mengalunkan irama. Setengah jam kemudian kami telah pun berada di kfc, bukan main excited lagi si Danny. Separuh nasi ayam dimakannya bersama 5 ketul nugget.

Dari kiri : Danny, maktok, Shazri (adik). Duduk : Shazwani (kakak).
Adik dan kakak adalah anak-anak my sister yg kami panggil Kakcik.
(pic taken 4/10/08)


Danny sabar menunggu ABC (pic taken 31/10/08)


Danny selepas transformasi ala Mawi (pic taken 4/11/08)


Sehingga berjumpa lagi....

5 comments:

Intan Rosnitta said...

Mawi junior!

Hihi :D

U.Lee said...

Hi Kenari, you have a beautiful family. Glad to see everyone looking swell. Mom still young too.
Good pics, Kenari.
You keep well and have a great weekend, Lee

kenari said...

Intan...yang kelakarnye rambut je tiru Mawi tapi bila menari gaya hip-hop la pulak...
Slmt berhujung minggu ;)

kenari said...

Uncle...mom is 65..very sharp mind, very understanding and openminded.
Always there for her children, we can share secrets (ehemm not all secrets :p)and problems with her. Thanks UL for the visit all the way from Toronto..take care..

U.Lee said...

Hi Kenari, your mom and me same age, ha ha.
Good to hear she still young at heart. My heat younger still, ha ha.
Best regards, Lee.

Post a Comment