Mar 18, 2011

Merah dan Putih lagi...

Lokasi > sepanjang Jalan Kuala Kedah menghala ke jeti untuk ke Langkawi
























12 comments:

PnConfused said...

la tgh musim bungaaaa..:)

kenari said...

seronok bawa maktok n anak2 menakan pi ronda sepanjang jalan kuala kedah, setahun sekali musim bunga kan...kan.. :)

p/s boleh bawa Iman Najwa pi jugak

Tie said...

Bunga pokok apa tu Shah? Menarik laa... Kalaulah boleh ditanam kat rumah Tie tu, bestnya....

kenari said...

Tie, depa kata namanya bunga sakura. Boleh tanam di depan rumah atap biru, tentu cantik masa berbunga lebat gini :)

Kamsiah said...

bunga ni byk kaler,kan...ungu,pink,putih...cantik bila kembang...terasa dok kat jepun/korea pulak..

kenari said...

mmg pun terasa mcm musim bunga di sana, tapi bunganya tak kekal lama, cepat luruh bila ditiup angin

IxoR@ said...

huyoooo puas tengOk pokok tu berbunga....

baru perasan, kat tempat saya... area Port Klang ni ada gak tapi tak sehebat di Kuala Kedah.....

cantik kan?!

Abg Din said...

kenari duduk sane? lepas ni bole pinn pinn ponn ponn klu gi sane... cantik pokok tu!

Kak Long Mawar Merah said...

Cantik...
Boleh berangan macam cuti di musim bunga.

Uncle Lee said...

Hi Kenari, really nice you dropped by my pondok. How you doin'?
And yes, still the same email. Have replied you.
You nak belanjar saya iced coffee? Ha ha.

I love the beautiful pics here.
Wow! Alor Star really changed a lot since my time back in the '80s.
Look forward to hear from you.
Have a nice day and keep a song in your heart.
Lee.

dotblogspotdotkom said...

cite bulan tiga.... dah bulan mei.. baru dapat jengah sini....

tuan tanah kedaun pe kabo... huhuhu

Mr PenyuBiru said...

dah lama tak lalu jalan ni. tak perasan pulak jalan ni secantik ni yer :D

Post a Comment