Nov 9, 2009

Set blog untuk display

Kadang-kadang kita ada beberapa blog untuk testing tetapi tidak ingin dipamerkan dalam dashboard untuk tatapan umum.

Caranya pergi kat Dashboard dan klik Edit Profile.



Pada Show My Blogs, klik Select Blogs To Display


Tick blog yang ingin kita publish kepada umum di biodata dan Save.


Nota : tutorial di atas adalah oleh gurubesar Kujie, beliau dah siapkan semuanya, sy cuma publishkan aje. terima kasih Kujie krn sudi berkongsi ilmu. terima kasih juga kpd Tie yg sejak awal lg duk godek2 smpai menjadi sebegini cantik dan sweet

ros

5 comments:

Tie said...

Haha... Tie lupa nak edit profile tu.. memang selalu lupa. Tapi baguslah Jie ingatkan.....

Tie said...

Ooo...comel gambor profile tu... :)

kenari said...

Tie...sy amat berpuashati dgn outcome terbaru blog ini. wlpun tak de idea lg utk entry terbaru tapi sy selalu buka page ni...belum puas membelek dari atas ke bawah, dari kiri ke kanan kehkehkeh (perasan!)

google said...

tu la.... template nih rasa macam "dingin" sikit... bes lepak kat sini...

kenari said...

mr.google...u are welcome anytime to lepak2 here...

Post a Comment