Jun 26, 2009

Santai aje...

Hari terlalu cepat berganti. Rutin harian sy mcm ni aje dlm bulan Jun ni...

Ahad hingga Khamis...

7.30 pagi kuar ke ofis
7.30 malam sampai balik rumah
9.00 - 11.00++ malam tgk tv dan borak2 kosong dgn mak (takde lg bawa balik keje kat rumah)
midnite...berinternet, ronda2 kat blog sana sini...no idea nk komen kat blog kwn2
1.00 pagi baru tidor.... zzzzzzzz......

Jumaat pulak...
7.30 pagi kuar gi pasar...borong ikan sayur dsb utk seminggu
8.30 balik dari pasar sarapan dgn mak...biasanya beli nasi lemak + kuih2 ckit

Lepas sarapan mak kat dapur bersihkan ikan ayam dll, simpan sayur dlm peti ais dsb. Tugasan ni sy serah pada mak 100%, bukan sy malas atau tak reti ye :-p tapi mak cakap kalau sy yg simpan brg2 tu nnti mak cari tak jumpa bila nak memasak hehehehee. Jadinya mak lebih suka dia sendiri yg buat, baru dia tau kat mana nk capai time nk memasak. Ye la kan sy kan kat ofis, pernah dulu mak call sy dan tanya " che kak (mak suka pangge nickname ni kat sy ) simpan tang mana &%$#*@, mak cari rata dlm peti aih tak jumpa pun" keh keh keh...sejak tu sy tak usik dh peti aih mak :-p

Jika mak sibuk didapur, sy pulak terrrrrrrpaksa merajinkan diri ngemas rumah...alaa sekadar sapu sampah, lap sana sini situ ckit2...nasib baik rumah kecik je.. itu pun malas jugak tau...sssyyyyy

1.00 tghari lunch time!! apa aje yg mak masak pasti bestttt!!!
3.00 ptg malas nk buat apa2...cuaca panas...so tengok tv je, kalau takde citer best, masuk internet...ronda2 lagi
6.00 ptg kuar ke bandar dgn mak, jalan2 tengok handbag, kasut...belum jumpa yg berkenan. Pastu gi makan kat mana2 dan balik

Sabtu pulak...
Dlm bulan Jun ni setiap Sabtu ada kenduri kawen di rumah jiran2...makanya tak perlu la sediakan lunch di rumah kan. Mak kena gi awal pagi ke rumah kenduri sbb nk tolong aktiviti masak memasak sediakan lauk kenduri secara "pakatan/gotong royong". Sy kat rumah relax abis...baca suratkhabar, tengok tv, tv tengok sy, berinternet...tak de pikir langsung bab keja...

Skrg dh smpai ke penghujung bulan Jun...hari Ahad 28hb ni ke Langkawi lagi selama 3 hari. Cuti hujung minggu ni sy terpaksa ke ofis, bnyk keje yg perlu dibereskan sebelum ke Langkawi. Sy akan pastikan anak2 buah sy tidak "honeymoon" sepanjang ketiadaan sy nnti...muahhaa haa haa







2 comments:

kayteeze said...

Memang betul2 santai tu, he he...

Kak tie dulu kalau cuti, kena masak. Mak jadi mandur, hehe....

kenari said...

Kak tie, ada gak kekadang tu sy cuba memasak. Tapi yg geramnye tu taste tak sama mcm mak masak. Padahal bahan2 smua mak yg sediakan, sy cuma ikut arahan mak step by step. Tetap tak sama mcm mak masak.

Post a Comment