Mar 2, 2009

Percutian Keluarga - Part 3

DAY 2 - 27 DISEMBER 2008

Hari ke dua bermula dgn sarapan sandwich dan nasi goreng semalam yg masih elok lagi sementara nak keluar ke bandar. Lepas sarapan maktok tunaikan janji semalam...cucu-cucu boleh pegi mandi kat kolam dgn syarat jam 9 semua mesti balik ke bilik dan get ready utk pegi tour.












Jam 10 pagi semua dah ready nak pegi jalan2 kat kota melaka. Tempat pertama yang dituju semestinya Kota A Famosa. Dan tak lepas peluang naik beca...kami booking 6 buah beca!! Budak2 semua excited sgt nak naik beca...siap bergambar lagi tu. Waktu konvoi beca kami bergerak siap dgn lagu hindustan lagu dangdut...dah tu dipasang dgn volume yg kuat....meriah mcm rombongan pengantin!!! Malu jugak rasanya bila pelawat2 lain pandang je ke arah konvoi kami tapi apa pun semua org happy and enjoy sgt. Cuba la tengok gambar2 kat bawah ni...


maktok and makcaq

my first brother and daughter dania

my 2nd brother with wife suria and their 3 heroes..

angah , Iman and along..... 3 jejaka comel

kakcik with wani and adik

diknat with danny







Lagi gambar2 selepas ini....






2 comments:

Uncle Lee said...

Hello Kenari, wow! I love these photos. The Malacca trishaws are really beautifully decorated. Love their decorations of flowers.

You have a great family Kenari. Bet it was fun, huh, duduk trishaw tu.
I can't remember the last time I sat in one..when I was 12 years old I think, ha ha.
You look very nice, very regal too, ha ha.
Just curious, but berapa kena bayar sewa teksi tu?

Well taken pics, Kenari.
If I was there, saya cycle and carry you around, ha ha.

My next balek kampong, I must try duduk this trishaws, ha ha.
You keep well and have a great time. Really nice to see your dressing...to think now its -29'c! Ha ha.
Lee.

kenari said...

Uncle Lee, we paid RM20/trishaw for a short hour trip around the wonderful sites of Bandar Melaka. Yes it was truly fun during our visit there, except that no chance to ride kereta lembu or take the Melaka River cruise.

Make sure you and madam visit Melaka again, so much to see and experience.

Post a Comment