Dec 30, 2012

Bangkok - Pattaya ~ Day 2 ~

~ 19 Disember 2012 ~

Waktu di Thailand lewat satu jam dari waktu kita di Malaysia. Agenda pagi ini sarapan pada jam 6.30 pagi dan memulakan lawatan pada jam 7.30 pagi.



menjenguk ke luar dari tingkap bilik hotel di tingkat 12













bot penumpang rupanya, penuh penumpang sampai ada yang berdiri





menghampiri pengkalan utk mengambil atau menurunkan penumpang








agenda pertama pada hari ini adalah menyusuri sungai Chao Phraya











 pemandangan kota Bangkok dari seberang sungai yg luas ini







bangunan-bangunan mencakar langit di sepanjang sungai, sekolah, hospital, bangunan kerajaan dll






bot utk group kami menyusuri sungai http://www.tour-bangkok-legacies.com/river-cruise-in-bangkok.html







 



Wat Arun








kompleks istana baru The Grand Palace


tiba ke kawasan perkampungan tebing sungai





kami dibekalkan dgn roti utk diberi makan kepada ikan2 patin yg sangat banyak dan besar2 di sungai ni












 

 dah sampai ke pengkalan. pengalaman yg menarik.







Dari River Cruise kami dibawa ke tempat perusahaaan dan jualan barangan kulit yg ori punya. Sayangnya kami tidak dibenarkan mengambil gambar.


Jalan2 tengok2 tanya2 harga....semuanya ratus2 ribu riban Ringgit Malaysia....




sy yg tidak menurut perintah :p
curi2 ambik gambar jugak






seterusnya kami di bawa ke Al Hilal Restaurant utk makan tengahari dan tunaikan solat






pada jam 2.00 petang kami bertolak dari Bangkok ke Sriracha Tiger Zoo yg terletak di Pattaya. Perjalanan mengambil masa satu setengah jam



 
http://www.bestpattayatrip.com/Pattaya-sightseeing/sriracha-tiger-zoo.html

 http://www.tigerzoo.com/eng/visitus.php








biasa2 saja....tak lah mendebarkan pun, buaya dah kenyang...





 penginapan di Pattaya selama 2 malam

 makan malam di Amir Halal Restaurant


 



 

selepas dinner masih awal lagi...kami ronda2 di Pattaya Night Bazaar

macam2 ada....pakaian, hiasan, beg, kasut, souvenir...dll
kena pandai tawar-menawar


sangat tertarik dgn hasil kerja ini






tamat sudah hari ke dua...esok ke mana pulak?

bersambung...



4 comments:

d0tbl0gsp0td0tk0m said...

fuh....tak yah p sna dah.. tgk gambo nih pun ..kira dah mcm p sna... huhuuh

salam utk tuan belog.....

Anonymous said...

Great blog here! Alѕο youг website
quitе a bіt up very fast! What hοst аге
you the usagе of? Can I am gettіng уour affіliate hypеrlink fοг уour hoѕt?

ӏ ωаnt my site loaded uр as quiсκly as yοurs lol

Наve а looκ at my page ... Legal Highs Online

d0tbl0gsp0td0tk0m said...

salam tuan rumah... biasa la..... dugaan datang menimpa2.... yang ditakuti ..dugaan SERONOK.... moga ALLAH beri kesedaran bila menghadapi dugaan seronok nih...

kita selalu tewas dengan dugaan seronok nih...

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Post a Comment