Nov 7, 2009

S.O.S

sy pohon bantuan dan pertolongan kwn2 smua rindu

mcm mana caranya nak pindahkan template baru yg sy dah pilih
di sini utk gantikan template asal ini around

sy ni mmg buta IT sedih

tolong ye doa

tqvm kpd yg sudi memberi tunjuk ajar senyumkenyit

email sy >>> kenari_kuning2@yahoo.com

ros
rosros

30 comments:

DrSam said...

salam singgah. Saya pun tidaklah terer sangat dalam IT ni juga. Ada juga teringin nak tukar template. cuba itu dan cuba ini tak jadi-jadi juga. Samalah tu kita agaknya ya.

Tie said...

Laa... Kenari kena copy paste html code (baru) tu kat tempat dia.. err.. macam mana, ya.. Elok mintak tolong kat Jie.. kak tie tak pandai nak cakap. Kalau buat sendiri baru tahu... Yang kenari buat selembar test tu kira blog lain laa...

Ada banyak cara. Nanti email kat Jie.. Kalau kak tie beritahu mesti kenari keliru.. kak tie sendiri dah bengong, hehehe...

kenari said...

Dr, kita sama tapi tak serupa hehehehe. sy pun dah cuba gitu gini ikut panduan tutorial tapi masih tak berjaya. last last terpaksa S.O.S jugak lah

kenari said...

kak tie...sy dah email kak jie tapi dia balik rumah mertua dia uwaaaaa huhuhu. hari senin la nmpk gayanya kak jie buka kelas

Tie said...

Ooo... tie dah cuba kat blog lama tie.. boleh pun.

Mula2 copy html code tu...
1. bukak dashboard sehari selembar..
2. klik kat layout
3. klik kat edit HTML
4. paste html code tu kat kotak edit template (code lama tu delete laa...)
5. tekan preview dulu..
6. Bila dah tengok, okay.. baru klik kat save template.

Tie dah cuba kat blog memori dulu..., hehe...

kenari said...

Tie..tolong buatkan utk sy boleh tak? tak berani la nk copypaste sana sini...takut tersalah tempat

Tie said...

Boleh.... nanti emailkan username dan password tu kat kaytieze@gmail.com..... Tie tunggu ni.. tengah rajin pulak!

kenari said...

Tie...orait sifu. skrg jugak sy email ye muahhhhhhhh heheheeee

Yunus Badawi said...

salam kenari.

Tie dah tolong tu kira oklah. Saya punya anak yg tolong tadi hehehe

Zyma Saad said...

Wahhhhh,cantik nyerrrr!!!!
Rumah baru, cat baru....semua baru.
Tahun baru pun dah tak lama dah...
:)

**Kak Tie mmg best..... :)

kenari said...

YB...sy dah cuba sendiri sejak kemarin tapi tak menjadi, mujur Tie sudi bantu...still in the making

kenari said...

zyma...segan tau terpaksa minta tolong kengkawan nun jauh di sana. entah bila nak pandai IT ni tak tau lah

Tie said...

Kenari, Tie dah add widget sesuka hati, ekekeke... yang senarai lama tu Tie bubuh dalam draf blog ni. Carilah ya. Tajuk2 kat sidebar tu tukarlah ikut selera, ya....

kenari said...

Tie....tima kasih bebanyak ye bantuan tie..jasamu dikenang ;)
sy cuba lah setakat yg sy reti :p
thanks again

Tie said...

Err...sama-sama kasih.

Sebenarnya Tie dah lama tak godek2 blogspot ni, teruja pulak bila diberi peluang. Duduk kat wordpress tak boleh renovate langsung.

Kenari jangan bubuh widget banyak sangat (macam slide show atau benda yang gerak2 tu) nanti susah nak loading. Tapi kalau setakat senarai laman web, bubuhlah sebanyak mana pun...

Okaylah nak ambil beauty sleep la pulak!!

kenari said...

Tie..baru jam 10.40 ni, malam masih muda hehehee. Tq beri tips widget tu

iza~de~bintang said...

Fuuuhh comel lah template baru. Iza baru online tengah2 malam padahal ngantuk ni. Nak buat entry pun malas yg amat hehe..

Sib baik lah otai2 blogger cam Kak Tie ada, siap sedia membantu lak tu, canggih betoi :D

Duk tunggu khabar ni kot2 Isnin N9 coti, sbb mng PialaMalaysia. Hihihi

kenari said...

iza...sy pun ngantuk ni tapi blom puas hati lagi dgn outcome template baru ni. masih kena cari kak tie or kak jie

takdenye nak cuti..esok ahad dah di kira cuti kemenangan ;)

Tie said...

Tak boleh nak tolong la Kenari,

Susah betul teraba-raba dalam gelap ni.... hehe.. Kena mintak tolong dengan gurubesar Jie.. Guru tadika tak pakai, ekekeke.....

3 column tak lulus lagi. kalau tak add widget tu senang je... tapi kalau nak bubuh widget sekali , guru tadika terus rabun!

kenari said...

Tie...tq atas usaha tie sejak pagi tadi. nnti kita sama2 pi kursus kat cikgu jie ;)

jom sy nk balik dah ni, jmpa mlm ni plak ye

Tie said...

Nanti tukarlah color chatbox dan playlist tu.. nampak janggal pulak. Err... jangan marah, ya... bloglist jabatan kerajaan tu kena telan, hehe.. tak tido lagi la jawabnya malam ni!!

Tie said...

Ooo...lupa pulak.

Sebenarnya rumah ni tak siap lagi... kena mintak tolong Gurubesar Jie baiki mana2 yang patut. Ada yang tak betul tu..

kenari said...

Tie!!! terkejut sy bila online je trus masuk rumah baru. Iskkkk ini mesti kes tak puashati selagi tak sukses kan, akhirnya tie berjaya jugak letak smua bloglist tu.

tang nak repair ckit2 touch up sana sini kita pohon jasa baik gurubesar lah ye, pejam mata aje pun dia dah bleh buat. sy ni ada mata 4 pun msih kelam

thanks again tie :p

Kak Long Mawar Merah said...

Salam kenari...

Langsir baru nampaknya...

kenari said...

Kak Long...ini lah dia kita ni org pompuan kan, bila tgk jiran2 smua bertukar langsir baru dia pun teringin jugak heheheheee :p

syah shah said...

Wah, cantiknya template baru... Heheheheh :D :D

Kujie said...

semlm balik je dari kampung, buka email tengoklah surat SOS

rasa sedih pula sebab tak dpt menolong time org memerlukan tapi ada juga kebaikan.... biar Tie yg tolong..hehehe

ni dah elok ni

tau dak cara nak tukar template tanpa hilang widget kat sidebar

kalau org tanya baru lah buat tutorial, kalau tidak malu arr..


hahahah..guru besar bz hujung tahun nak clearkan silibus, sibuk nk sambut hari penyampaian hadiah hujung tahun, nk itu nak ini..hahaha

tu keluhan cikgu2 hujung tahun

google said...

huhuuh lepak kat sini...

sungguh mencabar soklan kamu.. di luar pengetahuan pakcik... tu kene tanya engineer blogspot ..huhuhu

kenari said...

pakcik google..ada rakan yg sudi bantu sy tukar template ni. kalau harapkan sy sendiri yg buat entah bila nak siap gamaknye

kenari said...

syah shah...penghargaan kpd kak jie dan kak tie yg bantu mencantikkan rumah sy ni, skrg baru lah terasa feminin ckit duk di rumah ni ;)

Post a Comment